Sandra Mattsson

Raw food chokladbollar

Hej på er alla solstrålar, hur mår ni? Hoppas att ni har lika fint väder som det bjuds på här i Stockholm, helt underbart med vårväder. Älskar det! Dessvärre har min hals blivit ännu värre, låter lite som en hes man när jag väl får ut några ord haha. Jag jobbar ju via telefon och pratar konstant med alla kunder och kollegor, blev därför att vara hemma idag och dricka mängder med te och hoppas på att jag får tillbaka rösten inom kort.  

Som många redan vet så älskar jag att testa nya saker, speciellt när det gäller matlagning och bakning, och hur bra är det inte att kunna unna sig något gott men ändå ha bra samvete efter? Så igår så testa jag att göra raw food chokladbollar och mums vad goda de blev! Kan verkligen rekommendera er att testa, och självklart så bjuder jag på receptet på dessa godingar.

 

Ingredienser:  

 15 dadlar 

 1 dl casewnötter, jordnötter eller mandlar (jag hade casewnötter)

 1 dl riven kokos (+ lite till rullning)

 2 msk kokosfett

 1 dl vatten

 4 msk kakao

 en nypa flingsalt

Blanda alla ingredienser i en matberedare/mixer. När du fått till en jämn smet så är det dags att börja forma bollarna, storlek efter smak och sedan rulla i kokos. Efter bollarna är formade så ställ in de i kylen och sedan ät och njut!

 

Nu ska jag bara njuta av värmen och sätta mig på balkongen med en bok, mysig flit och en stor kopp te. 

 

17 mars 2016 12:23 | Vardag |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas